Geachte bezoeker,

Wat fijn dat u de tijd wilt nemen om ons verhaal te lezen.
Met gemengde gevoelens hebben wij een doneeractie opgezet.
Ook wij hebben een bepaalde trots en willen werken voor ons geld en houden niet graag onze hand op. 
Toch moeten we onze trots even opzij zetten en vragen we u nu om aan ons te doneren.
Dit doen we omdat wij buiten de ”TVL-boot” vallen voor het eerste kwartaal van 2021.


Hoe kan dat dan vraagt u zich misschien af? Het zit zo:
De overheid heeft besloten om het eerste kwartaal van 2019 als referentieperiode te hanteren, om het omzetverlies te berekenen voor het eerste kwartaal van 2021.
Ook voor ons gelden deze generieke voorwaarden en wordt er geen maatwerk geboden.
(Voorwaarden zijn te lezen op www.rvo.nl)


Brasserie Spier opende haar deuren in april 2019.
Tijdens het eerste kwartaal van 2019 zijn wij druk bezig geweest met de opstart en voorbereidingen van Brasserie Spier en is op 16 april 2019 de deur geopend.
Zoals u wellicht begrijpt, hebben wij in het eerste kwartaal 2019 nog geen kop koffie verkocht en zodoende geen  euro omzet gedraaid! Er valt voor ons dan ook niks te refereren en elke euro omzet zal in dit geval ten koste gaan van de overige steun-regelingen.
Wij hebben uiteraard ons uiterste best gedaan om alle vaste en variabele kosten tot het minimum te brengen en danken onze relaties hier ook voor. Ook hebben wij een lange periode afhaal en bezorging van maaltijden verzorgd maar ook dat liep na enkele weken zover achteruit, dat het niet meer rendabel bleek om dit te blijven doen.
Helaas, maar niet onbegrijpelijk is het wel zo dat niet alle kosten stil zijn komen te staan.
Al met al betekent het, dat wij nog elke maand enkele duizenden euro’s moeten ophoesten om deze zakelijke lasten te betalen. Hier zijn onze privékosten dan nog niet bij inbegrepen.
Gelukkig kunnen wij ons gezin met de ToZo regeling, nu nog enigszins blijven onderhouden maar ook hier komen wij maandelijks te kort.


Mogelijk vraagt u zich af of wij het wel zullen redden als u aan ons doneert, u wilt immers geen geld ‘weggooien’.
Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom geven we ook graag uitleg. 
Ons streefbedrag is om €10.000,- in te zamelen, zodat hiermee ongeveer 50% van de kosten is gedekt voor het eerste kwartaal 2021.
De overige kosten zullen wij zelf dragen, net zoals dat bij de TVL het geval zou zijn.
Wij hopen op versoepelingen vanaf april van dit jaar en geloven in het idee dat vanaf dan de horeca weer zal floreren.
Met andere woorden, vanaf dan is het weer aan ons zelf om ‘de broek omhoog te houden’. We blijven toch optimistisch ondanks alle (economische) ellende.

Wij zijn blij met iedere vorm van steun die we mogen ontvangen. Elke gift draagt direct bij in ons voortbestaan en geeft weer wat perspectief in deze uitzichtloze tunnel.

Namens mijzelf ( Peter Pool – de Fretes), mijn gezin en al onze medewerk(st)ers, willen wij u enorm bedanken voor uw steun!

U kunt middels onderstaand formulier zelf kiezen wat voor bedrag u kunt missen. De betaling gaat eenvoudig en veilig via iDeal en komt direct bij ons terecht. Dus geen tussenkomst van een platform met hoge commissies en transactiekosten. Uw gegevens zullen nergens worden gepubliceerd. U blijft dan ook volledig anoniem voor de buitenwereld.Totaal

Op dit moment is er € 5.640,00 aan ons gedoneerd! Dank u wel.